Werkwijze

 Hier vind je de link naar Draaiboek productbespreking voor de eerste productbespreking die plaatsvindt op 14 mei a.s.. LET OP, de deadline voor het nomineren van je product is dinsdag 7 mei a.s. Hier vind je de link :Verzameldocument voor peerreview

Op deze pagina vind je informatie over de manier van werken in dit leerarrangement. De werkwijze voor wat betreft  virtuele leerproductie, bloggen, voortgangs- en productbespreking  is hier al toegevoegd. Als we tijdens het werken met elkaar aanvullende afspraken maken over de werkwijze dan wordt dat op deze pagina vermeld.

Bij dit LA heb je qua aanpak verschillende keuzes. Voorop staat dat iedereen aan het zelfde eindniveau moet voldoen en aan de hiervoor geldende criteria (zie hiervoor de omschreven eindopdracht en de beoordelingscriteria zoals gedefinieerd in de rubric). Op de weg waarlangs en de manier waarop jullie het vereiste eindresultaat willen behalen hebben jullie zelf invloed. Je kunt dus zelf de regie voeren over dit traject. Voor wie hier nog niet aan toe is en vooralsnog nog wat meer behoefte aan structuur en overzicht op voorhand heeft, hebben wij een thema-indeling gemaakt die de aanpak structureert. Als je deze structuur volgt ontwikkel je als het ware stapsgewijze je eindproduct. Maar het is ook heel goed mogelijk om alle eisen waaraan je uiteindelijk moet voldoen op een andere manier integraal in je aanpak te verwerken op momenten waarop het in jouw leerproces nodig is. Denk dus na over de wijze waarop je aan de slag wil gaan.

Per thema wordt de inhoudelijke verdieping gerealiseerd. Dit willen we zo veel mogelijk procesgerelateerd doen. Dit houdt in dat, als blijkt dat er vooral veel behoefte is aan verdieping rondom een bepaald onderwerp, we dat dan ook just in time aanbieden. Daartoe zullen wij al wel programmavoorstellen doen maar die staan niet op voorhand vast. Het zijn opties waarvoor gekozen kan worden en waarvoor je kunt intekenen. Maar ook jullie eigen expertise kan worden ingebracht in het aanbod door bijvoorbeeld zelf een workshop aan te bieden over een relevant onderwerp binnen de context van dit LA  omdat jij daar veel van weet of waarover jij de mindset van je collegae studenten zou willen “prikkelen” . In principe houden we ons qua aanbieden van verdiepende programmaonderdelen aan de volgorde van de thematieken. Heb je, omdat je een andere weg kiest, al eerder dan de thema-indeling beschrijft behoefte aan een specifiek programmaonderdeel, dan verwachten we van jou dat je hierop anticipeert en je leerbehoefte zo snel mogelijk kenbaar maakt. Ook dan geldt weer dat er verschillende soorten aanbod kunnen zijn.

De begeleiding vindt in aansluiting op voorafgaande, dus op maat plaats.  Communiceer helder en expliciet je keuze en aanpak. Je begeleider maakt dan met jou expliciete monitoringsafspraken en worden wederzijdse verwachtingen gedefinieerd en afgestemd.Als lopende de rit toch een sturingshift nodig of wenselijk wordt geacht kan dit op initiatief van je begeleider of van jou worden geïnitieerd en worden afspraken hierover gemaakt en vastgelegd.

Advertenties

4 thoughts on “Werkwijze

 1. Afspraken voor 2 april 2013

  Voorbereiding:

  Iedereen gaat op zoek naar ontwerpmodellen voor onderwijs
  beoordeel de overeenkomsten en verschillen
  stel vast of je al in staat bent om een ontwerpmodel of meerdere ontwerpmodellen te kiezen die naar jouw idee geschikt zijn voor het vormgeven van je eindproduct
  stel vast welke overwegingen leidend zijn voor jou bij het maken van een keuze
  stel vast welke vragen je nog hebt
  Jullie hebben de wens te kennen gegeven dat jullie eerst willen starten met een verkenning binnen je eigen leerteam van de resultaten van de voorbereidingsafspraken.

  Plenair bespreken we

  vragen naar aanleiding van de uitwisseling in de leerteams
  eventuele aanvullingen ten aanzien van de “gevonden” modellen
  de essentie van de modellen
  de er aan ten grondslag liggende principes.

  Groet
  Hanneke en Freddy

 2. Pingback: Product bij Thema 1 Vergelijken modellen | MLI LA2 Marjo

 3. In het draaiboek productbespreking staat omschreven dat ik in het hoofdstuk ‘werkwijze’ (hier dus) mijn verzamelde document moet plaatsten. Ik kom er echter niet achter hoe dit moet, dus ik plaats het op de eerste pagina. Ik hoop dat dit in orde is. Wil iemand uitleggen hoe je documenten in werkwijze kunt plaatsen, daqn zal ik dat in het vervolg netjes doen. Groet Marjo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s