Product thema 1 Tijmen

Beste medestudenten,

Voor thema 1, wat is onderwijskundig ontwerpen?, heb ik een eerste poging ondernomen. Het document is nog niet af, maar ik zou het op prijs stellen als iemand zijn mening hierover zou geven! Het document is te vinden op mijn blog: http://tijmenvanravestijn.wordpress.com/thema-1/

Alvast bedankt voor de moeite!

Groet, Tijmen

Advertenties

4 thoughts on “Product thema 1 Tijmen

 1. Beste Tijmen,

  De opbouw van je analyse van de modellen sprak mij aan, dat gaf mij aanleiding om aan jou feedback te geven. Hieronder volgt deze aan de hand van de 4 criteria:

  1. Kwaliteit = 8
  2. Betrouwbaarheid = 8
  3.Innovativiteit = 6
  4. Taalgebruik = 8

  Gemiddeld = 7,5

  Kwaliteit: De vijf onderdelen waarop jouw analyse van de modellen plaatsvindt is gedegen gekozen. De rode draad van het tot dus ver geproducerende werk is in lijn met waar je naar toe wilt. Je geeft in paragrafen aan hoe je gaat komen tot jouw keuze.

  Betrouwbaarheid: Door het gebruik van verschillende bronnen en de keuze ervan geven het een hoge waardering op dit criterium. Je vergelijkt de modellen door op de vijf punten en geeft dat consequent aan met de bronvermelding.

  Innovativiteit: De vijf modellen zijn over het algemeen veel gebruikte modellen. De enige die voor mij nieuw was, was het CLU-ontwerpmodel. De manier waarop je de modellen in een overzicht vermeld is niet innovatief. Mogelijk zou je daar een totaal overzicht in de breedte kunnen geven zodat er per onderdeel 5 modellen met elkaar te vergelijken is en dat het voor lezer te volgen is zoals jij dat verwoordt in je analyse.

  Taalgebruik: Dat is correct.

  Succes met het uitwerken van jouw keuze. Ik ben zeer benieuwd hoe je tot een ‘winnaar’ gaat komen.

 2. Hoi Tijmen,
  Hierbij mijn beoordeling met toelichting van jouw eerste product; ik kom op een 7 gemiddeld uit:

  Kwaliteit: 6. Wat maakt het beoogd curriculum van WTB sociaal-constructivistisch? Je hebt nog geen definitief model geselecteerd; waar ligt dit aan? Wat heeft WTB nodig?
  Betrouwbaarheid: 8. Je draagt een ruime variatie aan literatuur aan. Wel heb ik nog een vraag over het CLU-model: Bedoel je het geactualiseerde model van Marlies Banens (2009) op blz. 8 van haar hoofdstuk in “De verleiding weerstaan”?
  Innovativiteit: 6. Dit is mede afhankelijk van het feit of er al sprake is van onderwijskundig ontwerpen binnen de opleiding WTB. Mocht dit nog niet zo zijn, vind ik de innovativiteit van jouw product goed.
  Taalgebruik: 8.

  Succes,
  Maike

 3. Beste Tijmen,

  Goede start heb je gemaakt met dit document. Hieronder vind je mijn feedback op je stuk. Hopelijk heb je er nog iets aan. Neem met vragen gerust contact met me op. Tot morgen…

  Groeten, Marleen

  Feedback versie 1.0 > Tijmen van Ravesteijn (0863451)

  Kwaliteit > 6 > de kwaliteit van het ingeleverde stuk is goed, maar er ontbreekt nog een essentieel deel in de analyse en de onderbouwing van de tekst om het daadwerkelijk met goed te kunnen beoordelen.
  Betrouwbaarheid > 7 > betrouwbare bronnen geraadpleegd en terug gegaan naar de originele bron. Zijn er nog actuele ‘reviewartikelen’ te vinden rond de door jouw gekozen modellen? Misschien levert dat nog relevante input voor je stuk op?
  Innovativiteit > 7 > gevarieerde selectie van modellen. Hierin zet je ‘recent ontwikkelde ontwerpmodellen naast ‘klassiekers’
  Correct taalgebruik geschreven in correct Nederlands. Let alleen op samengevoegde woorden, die schrijf je regelmatig los van elkaar terwijl ze aan elkaar horen.

  Feedback op stuk
  Duidelijk overzicht! Vooral de indeling aan de hand van de stappen in de ontwerpmodellen zorgt voor een logische verbinding/vergelijking tussen de modellen. De verbinding tussen de onderwijsstroming en gevolgen voor de keuze van het ontwerpmodel ontbreekt. In de eerste alinea van paragraaf 1.1. stel je wel vast dat het curriculum van de opleiding sociaal constructivistisch is. Waarop baseer je dat? Wordt er binnen de betreffende onderwijsvorm bijvoorbeeld ingespeeld op het gevoel van ‘disjuncture’ (Jarvis, 2010) of gaat het vooral om het aanleren en aantonen van competenties? En wat betekent die conclusie voor de selectie van je modellen? Welke kenmerken van het sociaal constructivistisch onderwijs spelen mee bij de keuze voor je model? Waar moet je bij de selectie van je model specifiek op letten als je gaat ontwerpen voor dit type onderwijs?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s