Eerste bijdrage aan ‘uitdagend ontwerpen’

130506 Ontwikkelmodellen voor onderwijs
Best medestudenten MLI, Hierbij vinden jullie mijn eerste bijdrage voor LA2. Ik ben benieuwd naar reacties. Op mijn blog wil ik wat meer informatie plaatsen rond het ontwikkelingstraject wat mijn team momenteel doormaakt. Neem gerust eens een kijkje! Groet, Heleen

Advertenties

3 thoughts on “Eerste bijdrage aan ‘uitdagend ontwerpen’

 1. Hallo Heleen,

  Hieronder vind je mijn overwegingen naar aanleiding van je halfproduct

  Kwaliteit: 7
  Betrouwbaarheid: 7
  Innovativiteit: 6
  Correct taalgebruik: 7

  Toelichting:
  Je hebt de door jou gekozen modellen beknopt weergegeven. In het schema staan korte samenvattingen van de belangrijkste kenmerken van de modellen. Dit maakt je overzicht redelijk betrouwbaar, maar tevens nogal summier. Omdat je de ‘basics’ van je modellen beschrijft, is de betrouwbaarheid voldoende, maar ik had graag wat meer informatie over verschillende modellen gelezen. Het is natuurlijk persoonlijk, maar het nadeel van schema’s en tabellen vind ik altijd dat het allemaal nogal oppervlakkig blijft. Voordeel is natuurlijk wel dat alles overzichtelijk naast elkaar staat. Verder vroeg ik me af waarom je het Hanzemodel en VAL meenam in je overzicht.
  Hoe je de ontwikkelstappen van het 4C/ID-model gaat verbinden met DCC is me nog niet geheel duidelijk, vandaar dat de innovativiteit niet hoog scoort, maar ik vermoed dat je dat wel gaat lukken.

 2. Je hebt hier een mooi overzicht gemaakt Heleen. Wellicht kun je vooraf aangeven waarom juist deze zes modellen met elkaar worden vergeleken?

  Kwaliteit: 7
  Betrouwbaarheid: 8
  Innovativiteit: 6
  Correct taalgebruik: 7

  Je overzicht is geeft de kern van de modellen goed weer. Wellicht kun je nog iets meer op zoek gaan naar de raakvlakken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan de rol die evaluatie speelt, wat volgens mij zeker opportuun zal zijn in jouw ontwerpopdracht. Vergelijk ook eens met de stappen in het ontwerpmodel van Van den Akker en Thijs, dit model heeft mij fijn geholpen om het ontwerpproces zelf inzichtelijk te maken. Betrouwbaarheid vind ik goed, je geeft bij ieder model duidelijk bronnen aan. Innovatief gezien kun je een mooie stap zetten als je kracht van de modellen op jouw eigen ontwerpopdracht legt. Je geeft aan dat voor 4C/ID is gekozen. Wat vind je daar zelf van? Welke kansen bied dit specifiek binnen de scope van jouw opdracht? Ook ben ik benieuwd hoe je de visie van Dick & Carey gaat toepassen als onderbouwing. Welke specifiek onderdeel (of onderdelen) wil je daarvoor gebruiken? Taalkundig is je stuk correct. Het zou de leesbaarheid nog kunnen bevorderen als je de kracht van de verschillende modellen met elkaar vergelijkt en toepast wat daarvan bruikbaar is vor jouw opdracht (wellicht op het eind of zelfs in een extra kolom).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s